Close

28 april 2017

Ons voedselsysteem gehackt: een computer die voedsel verbouwt

Een inspirerende Ted-Talk van Caleb Harper, directeur van het Open Agriculture Initiative van MIT. Harper legt uit hoe hij de principes van computernetwerken en -platforms heeft toegepast op het verbouwen van voedsel. In het medialab van MIT worden genoeg gewassen verbouwd om maandelijks 3000 mensen te voeden. Robotici, techneuten en IT’ers bestuderen planten en hun reactie op veranderende omstandigheden. Harper legt uit hoe elke plant een eigen IP adres heeft en een online profiel waardoor de groei van de plant continu gemonitord kan worden. Door de klimaatomstandigheden van het lab aan te passen kunnen eigenschappen zoals smaak en kleur worden aangepast.

Het doel dat Harper hoopt te bereiken is bijdragen aan het oplossen van voedselschaarste en een gezond voedingpatroon betaalbaar maken voor iedereen.

In de data-centra waarin de voedselcomputers staan wordt interdisciplinair samengewerkt tussen boeren, ingenieurs,In de nabije toekomst ziet Harper een nog wijdere verspreiding voor zich waarbij mensen thuis voedselcomputers en plantdatacentra hebben staan en ‘recepten’ voor de juiste klimatologische omstandigheden volgens de open source principes gratis digitaal worden aangeboden. Iedereen een eigen digitaal voedselsysteem dus.

 

Bekijk de Ted Talk van Caleb Harper