Close

Training: Roadmapping

In één dag aan de slag met Roadmapping.

Roadmapping is een methode om op samenhangende wijze resultaten uit toekomst- en marktverkenningen te vertalen naar een gezamenlijke visie. Ook geeft een roadmap aan hoe die visie gerealiseerd kan worden. Naast roadmaps voor organisaties worden er ook roadmaps gemaakt voor producten, beleidsthema’s (bijvoorbeeld het energie-akkoord) en voor technologieën (3D printing). Voor toekomstverkenningen is roadmapping een perfecte manier om de beelden van de verre toekomst te vertalen naar een samenhangende set maatregelen.

Goede roadmaps (of routekaarten) verbinden strategie en marktinformatie met informatie over nieuwe technologieën, toekomstige context en nieuwe business concepten. De resultaten worden samengevat in een serie samenhangende visualisaties. Roadmaps helpen u:

  • ‘Blinde vlekken’ in product- en technologieplannen te identificeren
  • Investeringen te prioriteren gebaseerd op veranderende krachten in de markt
  • Betere (concurrerende en realistische) doelen te stellen
  • Te bepalen waar en wanneer in uw organisatie nieuwe technologieën het best ingezet kunnen worden

Inhoud:

Deze training is een praktische introductie van de roadmapping methodiek. De training bestaat uit korte presentaties, die afgesloten worden met een discussie of het werken aan een case. Tijdens de training wordt ruim aandacht besteed aan voorbeelden vanuit industrie, zakelijke dienstverlening, kennisinstituten en overheden (ministeries, steden, regio’s) uit binnen- en buitenland (België, Engeland, Duitsland, VS, Canada, Australië). Aan het einde van de cursus kunt u zelf aan de slag met roadmapping voor uw organisatie.

Programma:
  • Roadmapping in vogelvlucht
  • Markt en sectoranalyse en verkenning voor roadmaps
  • Technologieverkenning
  • Charting en actieprogrammering
  • Implementeren roadmap
  • Organisatie van het road map proces

Docent:

Docent Ben Römgens werkt als principal consultant bij DNV-GL. Ben heeft meer dan 20 jaar ervaring met scenarioplanning, roadmapping en andere manieren van toekomstverkennen voor bedrijven en overheden. 

Lees meer over Ben Römgens
Praktische informatie:

Cursusdag: 

Voorlopig is er geen training roadmapping ingepland omdat we druk zijn met spannende nieuwe projecten. We zijn wel beschikbaar voor in-company trainingen.

Prijs:

Deelname aan deze training kost 499,- euro, excl. BTW.Interesse?

Folder downloaden

Download de folder om alles nog eens op je gemak door te lezen.

Download folder
Je kunt je hier inschrijven

Ga naar het inschrijfformulier.  Je kunt ook mailen naar florien@schoolofforesight.com

Inschrijven
Ik heb nog vragen

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op: florien@schoolofforesight.com

Ik wil meer informatie

Andere cursusdata

Voorlopig is er geen training roadmapping ingepland omdat we druk zijn met spannende nieuwe projecten. We zijn wel beschikbaar voor in-company trainingen.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe toekomstige cursusdata, stuur dan een mail naar florien@schoolofforesight.com

Meer weten over toekomstverkennen?

Maak kennis met een aantal bekende en beproefde methoden van toekomstverkennen in het boek Grip op de Toekomst. Dit boek helpt jou en je organisatie grip te krijgen op de toekomst met methoden als scenarioplanning, roadmapping en trendanalyse. Voor betere strategie, innovatie en beleid.

Download het boek gratis!