Close
Grip op de toekomst - online cursus

Leer hoe je organisatie grip krijgt op de toekomst en vergroot je strategisch vermogen.

50% korting als je je inschrijft voor 20 mei 2020!

Ja dit wil ik!
Koers bepalen - online cursus

Plannen voor de beste toekomst voor jou en je bedrijf

Ja dit wil ik!

School of Foresight

Wij leren mensen hoe hun organisatie grip kan krijgen op de toekomst. Voor succesvolle strategie, beleid en innovatie. Dat doen we door cursussen en workshops aan te bieden in methoden van toekomstverkennen, zoals scenarioplanning, trendanalyse, roadmapping en science fiction prototyping. Onze meest populaire training is de vierdaagse cursus Grip op de Toekomst, waarin verschillende methoden om de toekomst te verkennen aan de orde komen.

We leren organisaties anders denken over de toekomst, meer grip te krijgen op de toekomst en zo betere besluiten te nemen voor strategie, innovatie en beleid. Mensen die bij ons cursussen volgen vergroten hun strategisch vermogen en leren om te gaan met en profiteren van complexiteit en onzekerheid.


Gratis ebook: Grip op de toekomst

Dit boek helpt jou en je organisatie grip te krijgen op de toekomst met methoden als scenarioplanning, roadmapping en trendanalyse. Voor betere strategie, innovatie en beleid. Vergroot je strategisch vermogen en ga zelf aan de slag met toekomstverkennen.

Download gratis
Onze expertise:

Wij hebben ruim tien jaar ervaring als toekomstverkenners en hebben veel verschillende organisatie geholpen met strategische en innovatieve vraagstukken. Sinds 2013 geven wij trainingen aan professionals die verantwoordelijk zijn voor de toekomst van hun organisatie. Bijvoorbeeld innovatiemanagers, strategen, beleidsmaker en directeuren.

In de vier jaar dat wij bestaan hebben wij samengewerkt met organisaties zoals: het Ministerie van Defensie, NICTIZ (eHealth kennisinstituut), Océ Printers, Ministerie van Buitenlandse Zaken en Living Tomorrow.

Deelnemers aan onze cursussen geven aan dat ze na onze trainingen:

  • Meer toekomstgericht denken en werken
  • Zich minder verliezen in de waan van de dag
  • Minder reactief  beleid en strategie ontwikkelen
  • Creativiteit en flexibiliteit in hun organisatie brengen
  • Herkennen welke ontwikkelingen wel en niet belangrijk zijn voor hun organisatie

Wij bieden verschillende soorten cursussen en trainingen aan, waarvan de meest bekende en populaire de vierdaagse cursus Grip op de Toekomst is. Andere mogelijkheden zijn een training Roadmapping, een cursus Scenarioplanning of een in-companycursus op maat.

Ook verzorgen wij op maat creatieve workshops, bijvoorbeeld over trends, toekomstdenken en conceptontwikkeling.

Docenten

Onze docenten en gastdocenten hebben zowel academische vaardigheden als ruime praktijkervaring.

Robert den Hartog

Toekomstverkennen helpt organisaties om zich beter voor te bereiden op de toekomst en lange-termijn beslissingen te nemen. 

Momenteel zijn onze cursussen beschikbaar als in-company training en binnenkort kun je ons aanbod online volgen

Portfolio:

Onze cursisten werken voor:

In de media:

Ons Blog

Gratis ebook: Grip op de toekomst

Dit boek helpt jou en je organisatie grip te krijgen op de toekomst met methoden als scenarioplanning, roadmapping en trendanalyse. Voor betere strategie, innovatie en beleid. Vergroot je strategisch vermogen en ga zelf aan de slag met toekomstverkennen.

Downloaden

School of Foresight/ Bureau Tijd & Ruimte

Meijboomlaan 1

2242 PR Wassenaar - the Netherlands