Close

Djenny Brugmans

Djenny Brugmans is trendwatcher en oprichter/partner van ROZENBROOD prognose en strategie.

Zij zet trendwatching in waarmee handreikingen gegeven kunnen worden bij het formuleren van strategieën en scenario’s voor profit-en non-organisaties, overheden en semi-overheden.

Djenny Brugmans & Nanon Soeters vormen samen ROZENBROOD (opgericht in 2007). Zij zijn ervan overtuigd dat de aanzetten voor de toekomst al zichtbaar zijn in de wereld om ons heen. Met name in de beeldcultuur zijn vroege voorbeelden te vinden van veranderingen in de tijdgeest. Ze analyseren deze voorbeelden op trendwaarden en brengen ze in prikkelende beeldpresentaties over aan hun publiek, voorzien van handvatten om er zelf mee aan de slag te gaan.

De werkzaamheden van Djenny Brugmans bestaan uit trendonderzoek, het maken van trendpresentaties, het bouwen van scenario’s en het geven van workshops. Daarnaast ontwikkelt zij implementatievormen, zoals het ROZENBROOD Trendspel en Trendmodel. Zij is tevens hoofddocent bij de ROZENBROOD Trendacademy.

ROZENBROOD gebruikt de hedendaagse beeldcultuur als belangrijke bron van informatie. Aan de hand van prikkelende beelden uit de design-, reclame- en kunstwereld presenteren zij de consumentenwaarden van vandaag en de aanzetten voor de toekomst die daarin al zichtbaar zijn.

Behalve een informatiebron is beeld ook belangrijk als medium. In de trendpresentatie van ROZENBROOD speelt prikkelend beeld een grote rol. Beeld werkt immers anders dan een bulletpoint presentatie. Beeld activeert de eigen kennis van de toeschouwer.

Achtergrond

Onderwijs | Beeldende kunst | Design

Djenny Brugmans is opgeleid als onderwijzer en beeldend kunstenaar. Na jarenlang partner te zijn geweest bij Springvorm ontwerpbureau maakte zij in 2006 na het volgen van de postopleiding Prognose en Strategie Artemis en de Master Designmanagement bij EURIB de overstap naar de trendwatch praktijk. Daarin combineert zij haar intuïtief vermogen, analytisch denken, en creativiteit.

ROZENBROOD werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers, zowel voor MKB als overheden op alle niveau’s.
Een overzicht van opdrachtgevers vindt u op de website rozenbrood.nl


Onderwijs

In 2011 richtten Djenny Brugmans en Nanon Soeters  de ROZENBROOD Trendacademy op. Vanuit de overtuiging dat trendwatching een vak is dat vaardigheden vereist, in plaats van een aangeboren gave.


Djenny is hoofddocent aan de Rozenbrood Trendacademy. Voorheen was zij als kerndocent (vakken Intuïtief trendwatchen en concepting) verbonden aan International Lifestyle Studies (2012-2014).

Daarnaast gaf ze onder andere gastlessen aan de Universiteit van Twente, de Hogeschool Windesheim, de Future Academie van het Ministerie van Sociale Zaken en de School voor Toekomstverkennen en diverse incompany trainingen.

Publicaties:

Het meeste werk van ROZENBROOD is business to business en daarom niet openbaar. Toch duiken we af en toe in de media op.

Groeten Uit: trendonderzoek

Voor een overzicht ga naar http://www.rozenbrood.nl/nieuws/publicaties/

Djenny's lees- en kijktips over de toekomst en toekomstverkennen: